Kinderfysiotherapie

Vanaf 2014 werkt onze praktijk samen met de kinderfysiotherapeuten van Kinderfysiotherapie praktijk Fysie op Kids

Wat is kinderfysiotherapie? Een kinderfysiotherapeut is gespecialiseerd in het observeren, onderzoeken en behandelen van kinderen en jongeren tussen de 0-18 jaar oud.
De kinderfysiotherapeut heeft specifieke kennis van de motorische ontwikkeling van kinderen en kan beoordelen of deze ontwikkeling normaal, vertraagd of pathologisch is.
Indien behandeling is geïndiceerd, wordt in overleg met het kind en de ouders een behandelplan opgesteld. Ons streven is om kinderen te begeleiden naar een zo optimaal mogelijk niveau van functioneren.
Voor specifieke voorbeelden van (motorische) problemen die kinderen/jongeren kunnen hebben, klik hier.

Waar werkt de kinderfysiotherapeut? Jonge kinderen (meestal tot 2 jaar) of kinderen met een ernstige handicap worden in de thuissituatie behandeld. Oudere kinderen komen voor de behandeling naar de praktijk.

Verwijzing en vergoeding
Zowel met, als zonder, verwijzing kunt u terecht bij een van onze geregistreerde kinderfysiotherapeuten. De behandeling wordt geheel vergoed door uw ziektekostenverzekeraar. Dit kunt u nalezen in uw polis of navragen bij uw zorgverzekeraar.
NB: Het wettelijk verplicht eigen risico geldt niet voor kinderen tot 18 jaar.

Contact
Voor meer informatie neem gerust contact op met onze praktijk of bezoek onze website www.kinderfysiotherapie-praktijk.nl.

Wilt u een afspraak maken? Voor de praktijklocaties in Zuidlaren zijn wij te bereiken via telefoonnummer: 06 28180135 of via info@kinderfysiotherapie-praktijk.nl

Kinderfysiotherapie Praktijk Fysie op kids
Elvira van Bolhuis en Jantine Booij

Het behandelingstraject hangt af van een mogelijke operatieve ingreep tot aan een vorm van conservatieve fysiotherapie. Een en ander afhankelijk van de orthopedisch chirurg.

Meer weten over kinderfysiotherapie?

Klik op de knop hieronder om ons direct te bellen